3. dubna 2015

3. dubna 2015 v 7:30 | Evulina |  LIFESTYLE
Ahoj všichniii. Na tenhle dortík mám tak trošku patent :D Né kecám. Recept na korpus mám od mamky. A ten zbytek jsem si tak nějak dodala podle svého a podle toho, co mi chutná. A já naprosto zbožňuji maliny, takže ty tam musely být. Ale teď už přímo k celému receptu.


Na korpus:

4 vejce
200 g cukru-krystal
200 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml vody
100 ml oleje


Na náplň + vrch:

rybízová marmeláda (může bý i jiná, ale já mám tuhle nejrači)
pařížská šlehačka 400 ml
vlašské ořechy
maliny (mražené či čerstvé)
kousky hořké čokolády
mandle

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme vejce s cukrem. Poté postupně přidáváme ostatní ingrediened až vznikne těsto. To nalejeme do dortové formy a pečeme na 150-175°C cca 30 min. Poté zkoušíme pomocí špejle, zda je i uvnitř korpus upečený. Pokud je špejle po vytažení suchá, je hotovo.

Necháme korpus chvíli vychladnout. Poté si ho rozpůlíme pomocí dlouhého tenkého nože. První vrstvu si potřeme marmeládou. Pomocí šlehače si vyšleháme pařížskou šlehačku a polovinu navrstvíme na marmeládu. Poté přiklopíme druhou vrstvou korpusu. Tu také potřeme marmeládou i šlehačkou a pak už jen zdobíme. Nasekanými ořechy, malinami, hoblinkami hořké čokolády a mandlemi.

P.S. Pokud máme maliny mražené, dáme do mikrovlnky na režim rozmrazování (1-2 min).

Následně už stačí dát na několik hodin do ledničky, aby šlehačka trochu více zpevnila a celý dort se uležel. Je skvěle osvěžující. Rybízová marmeláda a maliny mu dodávají na kyselosti, která vyvažuje sladkost. Určitě si na něm pochutnají ti, co až tak nemusí sladké dezerty, jako já. Ať Vám chutná.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama